Heni szerint az egészséges életmód...

Heni szerint az egészséges életmód...

Vízfogyasztás fontossága

2016. november 29. - Heni510
Ajánlott bevitel: 20 testsúlykilogrammonként 1 liter, tehát egy 60 kilós felnőtt esetében ez 3 liter!!
1. életadó anyag : azaz élet nem létezhet víz nélkül. Folyamatosan pótolnunk kell, hogy megfelelő hidratáltságban tartsuk. A víz csodaszer lehet, számos gyakori betegséghez, mint a fejfájás, fáradtság, ízületi fájdalom... Étel nélkül akár hetekig is kitartunk, de VÍZ nélkül csak 3 napig!
2. A test 80% VÍZ. Víz alkotja közel 85 százalékát az agynak, mintegy 80 százalékát a vérnek és mintegy 70 százalékát a sovány izomnak.
3. A szervezetnek nehéz a folyadékpótlást megoldani más forrásból. A szénsavas italok és alkohol hatalmas mennyiségű vizet vonnak ki a szervezetből. Egyéb italok, mint a kávé és a tea , vízhajtók ezért ezek is értékes vizet vonnak el a szervezettől.
4. A víz fontos szerepet játszik szinte minden testi funkcióhoz. A vízhiány az első számú oka a nappali fáradtságnak. Ha a szükségeshez képest mindössze 2% -kal csökkentjük a bevitt folyadék mennyiségét, az kiválthatja a rövid távú memória zavarát, gondot okozhat a matematikai feladatok megoldásánál, és nehéz fókuszálni a számítógép képernyőjére vagy a nyomtatott oldalon lévő szövegre.
5 . A víz elengedhetetlen a megfelelő emésztéshez, a tápanyagok felszívódását és a kémiai reakciókat segíti. Nem kevésbé fontos az a képesség, a víz szállítja a salakanyagokat a testünkben.
6. Eltávolítja a mérgeket, hiszen a víz segít eltávolítani a méreganyagokat a szervezetből, különösen az emésztőrendszerben. A víz elnyomja az étvágyat, és természetesen segíti a szervezetet hogy elkezdje bontani a tárolt zsírt. Tanulmányok kimutatták, hogy csökkentett vízbevitel zsírlerakódást növelheti, míg a megfelelő vízfogyasztás ténylegesen csökkenti a zsír lerakódást. Sajnos az emberek szomjúság mechanizmusa olyan gyenge, hogy gyakran összetévesztik a szomjúságot az éhséggel.
7. A víz szabályozza a test hűtését. A sportitalok hasznosak, ha erőteljes és hosszan tartó testmozgást végzünk a nagy melegben, és ezeket az italokat a mozgás után vagy alatt fogyasztjuk. De a legtöbb szakértő egyetért abban, hogy a víz jobban működik, mint a szénhidrátok vagy cukrozott italok mérsékelt testmozgás során.
8.Ha nem iszunk elegendő mennyiségű vizet az kiszáradáshoz vezethet. Méghozzá a test sejtjei soha nem elég hidratáltak és legyengült állapotban hagyjuk őket, a betegség könnyen megtámadhatja. Ez gyengíti a szervezet általános immunrendszerét ezzel számos betegséget okoz.
9. Kiszáradás is előfordulhat bármikor az évben, nem csak a nyári hónapokban, amikor meleg van. A tél folyamán kiszáradhat a test, és ez még gyorsabban megy végbe, mint amikor meleg van. Amikor kiszáradunk akkor hajlamosak vagyunk többet enni.
És miért ne az üdítőket igyuk?
1 Az üdítők lopják a vizet a szervezetből, munkájuk nagyon hasonlít egy vizelethajtóéra, és azért, hogy feldolgozza a magas cukor üdítőitalokat jelentős mennyiségű vizet von el a szervezetben.
2. Az üdítők soha nem oltják a szomjúságot Az üdítők soha nem oltják a szomjukat. És sejt szintű kiszáradást okoz, ami a legyengült immunrendszerhez, és megbetegedésekhez vezethet.
3. Az emelt szintű foszfátok üdítőitalok kimossák a létfontosságú ásványi anyagokat a szervezetből. Súlyos betegségekhez vezethetnek az ásványi anyagok súlyos hiánya pl: magnézium hiány szívbetegséghez, a kalcium hiánya csontritkuláshoz A legtöbb vitamin sem tudja ellátni a funkcióját a testben ásványi anyagok jelenléte nélkül.
4. Bizonyos üdítőkkel el lehet távolítani a rozsdát egy autó lökhárítójáról vagy egyéb fém felületekről. Képzeld el, hogy mit csinál az emésztőrendszerben, valamint a többi a szervben.
5. A nagy mennyiségű cukros üdítők a hasnyálmirigyet arra serkenti, hogy rengeteg inzulint termeljen.Kisgyermekek esetében ez például élethosszig tartó egészségügyi problémákhoz vezethet.
6. Üdítők súlyosan zavarják az emésztést. A koffein és a nagy mennyiségű cukor gyakorlatilag leálltja az emésztési folyamatot. Ez azt jelenti, a szervezet lényegében véve semmi táplálékot nem vesz fel az ételekből.
7. Üdítők rendkívül savasak, az emberi test pH-ja körülbelül 7,0. Üdítők pH-ja 2,5, ami azt jelenti, hogy beletöltesz a szervezetbe egy olyan anyagot, ami több százezer szer savasabb, mint a tested!
Betegségek tökéletes táptalaja a savas környezet. Például a szervezet pH-ja a rákos vagy ízületi gyulladásos betegek esetében mindig alacsony. Minél betegebb az ember, annál kisebb a testi pH-ja.
8.Üdítő a legrosszabb dolog, akkor, ha a szervezeted beteg. Ne is gondolj üdítőitalra, ha beteg vagy, például meg vagy fázva, influenzás vagy. Ezzel csak azt éred el, hogy sokkal nehezebb lesz a szervezetnek felvenni a harcot a betegséggel.

A bejegyzés trackback címe:

https://heni-edzes-etkezes.blog.hu/api/trackback/id/tr9112007088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása