Heni szerint az egészséges életmód...

Heni szerint az egészséges életmód...

Q10 koenzim, miért jó ha szedem?

2016. december 20. - Heni510

A koenzimek olyan anyagok, amelyek elősegítik a enzimek aktivizációját.

A Q10 koenzim lényegében egy vitamin, illetve vitamin jellegű anyag, ami természetes módon megtalálható az emberi szervezetben

Klinikai kutatások azt mutatják, hogy a Q10 koenzim nagyon fontos szerepet tölt be az egész szervezetben. Tudjuk, hogy erős antioxidáns hatása, és elpusztítja a szabad gyököket a szervezetben. Mivel megköti a szervezetben lévő szabadgyököket, így a rákos betegségek kialakulása ellen is harcol.

Sokan a Q10-et sportteljesítmény fokozó kiegészítőként ismerik. Energiatermelő hatása különösen fontos a sportolók és a testépítők számára. Az energiát ugyanis jóval hatékonyabban tudod beosztani, ha elég Q10 koenzim van a szervezetedben.
A szervezetben majdnem minden sejt tartalmaz legalább néhány Q10 koenzimet. A mitokondrium, ami az energia erőműve a sejteknek, tartalmazza a leginkább. 

35 év felett csökkenni kezd a Q10 termelés, ettől a kortól kezdve tehát feltétlenül ajánlott a kiegészítés! Így lassíthatod az öregedést is!

A Q10 csökkenti a vérnyomást, és javítja a pumpáló a szív működését.

A Q10 koenzim akár elősegíti a fogyást, hiszen stimuláló hatása van a szervezet anyagcserére. Kutatások során bizonyítást nyert, hogy a koenzim Q10 segíthet számos betegségnél, többek között:

  • a cukorbetegség,
  • férfi meddőség,
  • ínygyulladás
  • pangásos szívelégtelenség.

Étrend kiegészítőként 50 és 200 mg  közti fogyasztása javasolt naponta.

Forrás: bodybuilding.com

A bejegyzés trackback címe:

https://heni-edzes-etkezes.blog.hu/api/trackback/id/tr2412059227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása